Creşte numărul pacienţilor alergici

Dată

Un sfert din populaţia României suferă de o formă de alergie, iar incidenţa bolilor alergice este în creştere, la fel ca în toate ţările europene, avertizează reprezentanţii Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică.
Conform reprezentanţilor Societății, 1 din 4 adulţi suferă de rinită alergică, în timp ce 1 din 5 copii suferă de astm alergic. 25% dintre copiii români suferă de dermatită atopică şi 10 % sunt diagnosticaţi cu alergii alimentare, iar peste 1 milion de români adulţi au o alergie medicamentoasă.
Medicii trag un semnal de alarmă asupra severităţii şi complexităţii bolilor alergice, aflate în continuă creştere la nivel mondial, afectând în special copiii şi tinerii.
În Europa, se estimează că unul din 4 europeni suferă de o afecţiune alergică şi se preconizează că în următorii 5 ani unul din doi europeni va fi alergic.
Cele mai multe afecţiuni alergice sunt boli cronice care induc un impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului, atât din perspectiva vieţii sociale cât şi profesionale. Mai mult decât atât, afecţiunile alergice pot evolua spre forme severe, aşa cum este anafilaxia, arată Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri