Testarea elevilor la domiciliu

Dată

Testele pe bază de salivă vor ajunge în şcoli săptămâna aceasta, iar directorii unităţilor de învăţământ vor trebui să decidă dacă testarea se va face la clasă sau acasă, în funcţie de disponibilitatea profesorilor.
Pentru testarea la domiciliu, elevii vor primi două teste săptămânal, iar părinții vor avea datoria să anunțe atunci când copilul este pozitiv.
Pe de altă parte, însă, specialiştii în sănătatea consideră că testarea elevilor acasă este o măsură inutilă, deoarece mulţi părinţi refuză testarea iar în cazul în care elevii vin pozitivi la şcoală şi îi infectează şi pe ceilalţi, părinţii nu pot fi traşi la răspundere.
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cere completarea instrucțiunii de testare pentru acasă cu o dovadă. O poză cu testul ar fi suficient, iar cine încearcă să trișeze să răspundă penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
În cazul testării în școală, directorii vor stabili un program care să nu afecteze cursurile. Instructajul profesorilor va fi făcut de către medicii, asistenții și studenții la Medicină, care şi-au oferit ajutoru

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri