Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe din această săptămână controale specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc. Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust românească. În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor merge în județe pentru a se asigura că oamenii pot face examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificați în gospodăriile proprii. În ultimii ani au apărut cazuri de trichinella la om. Trichineloza este o boală care poate apărea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat şi care, în unele cazuri poate fi mortală.
Încep controalele pentru Crăciun
Dată
DISTRIBUIE
Probleme digestive la copii – Ce trebuie să știe părinții! – Rețeta Compensată
octombrie 29, 2025
Copiii au un sistem digestiv diferit de cel al adulților — aflat în dezvoltare, sensibil la factori alimentari, infecțioși sau emoționali. Durerile de burtă frecvente, ...
Impactul schimbărilor fiscale asupra bugetelor – MozaiQub
octombrie 29, 2025
Pe final de an, modificările fiscale adoptate în 2025 încep să fie resimțite tot mai vizibil în viața firmelor și a cetățenilor. Ajustările la taxe ...
Noi fonduri europene pentru agricultura românească – VoxQub
octombrie 29, 2025
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va deschide în luna noiembrie două linii de finanțare dedicate sectorului agricol, vizând atât procesarea produselor, cât și producția de ...
Rata șomajului rămâne scăzută în Timiș – VoxQub
octombrie 29, 2025
În județul Timiș, peste 3.500 de angajați au fost concediați colectiv în primele zece luni ale anului, însă rata șomajului a rămas surprinzător de mică, ...



