Încep controalele pentru Crăciun

Dată

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe din această săptămână controale specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc. Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust românească. În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor merge în județe pentru a se asigura că oamenii pot face examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificați în gospodăriile proprii. În ultimii ani au apărut cazuri de trichinella la om. Trichineloza este o boală care poate apărea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat şi care, în unele cazuri poate fi mortală.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri