Noi restricţii în Europa

Dată

Ţările europene caută să impună reguli mai dure pentru persoanele care refuză vaccinarea, în contextul în care numărul de infecţii este în continuă creştere, iar procesul de vaccinare a populaţiei a încetinit.
Germania urmează să ceară cetăţenilor prezentarea dovezii vaccinării sau un test negativ pentru a putea merge cu autobuzul sau cu trenul, aceste noi propuneri venind în completarea celor deja existente referitoare la accesul în localuri şi săli de cinema.
Aproape două treimi dintre germani sunt complet vaccinaţi cu schema completă, însă infectările cresc într-un mod alarmant, Germania atingând cea mai mare rată de infectare de la începutul pandemiei, cu o medie de aproape 40.000 de cazuri noi pe zi.
În acelaşi timp, în Austria, oamenilor nevaccinaţi, adică mai mult de o treime din populaţia totală, li s-a interzis să mai iasă din case, fără un motiv întemeiat. Excepţie de la această restricţie o fac doar cei care se deplasează la locul de muncă şi cei care îşi cumpără alimente.
Franța a introdus și ea noi restricții din cauza numărului în creștere de infectări noi, ţara intrând în stare de alertă sanitară.
Țări precum Spania și Portugalia, unde rata vaccinării este printre cele mai mari din Europa, au reușit să evite deocamdată efectele noului val de infectări cu Covid-19. În cele două țări iberice, rata zilnică rămânând mai mică de 5.000, respectiv 2.000 de cazuri conform Organizației Mondiale a Sănătății.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri