8 focare de pestă porcină în Gorj

Dată

În județul Gorj a fost depistat un nou focar. În prezent, în județ sunt active opt focare de pestă porcină. În întreaga țară, în perioada 5-11 noiembrie, au fost înregistrate 30 de focare noi de pestă porcină africană. În Ialomița sunt șase focare, în Teleorman, patru, iar în Dâmbovița, trei. De la prima semnalare a prezenței virusului și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6.000 de cazuri, în 41 de județe. Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranță, există numeroase cauze care duc la apariția de noi focare, vinovați fiind chiar oamenii, care nu respectă regulile, sacrificând animalele bolnave fără notificarea medicului veterinar sau aruncând leșurile în pădure sau la marginea apelor.
Cel mai mare risc în cazul pestei porcine este că aceasta s-ar putea răspândi atât de mult, încât ar putea distruge, în final, toate efectivele de porci. Chiar dacă nu ne afectează sănătatea, carnea de la un porc infestat cu pesta porcină este compromisă și nu este indicat să o consumăm.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri