Preţurile la alimente, în creștere

Dată

În plină criză sanitară, România importă peste 70% din alimentele necesare consumului, iar prețurile sunt tot mai mari, inclusiv la nivel internațional. La noi, scumpirea este de peste 30% față de toamna trecută, iar specialiștii anticipează o criză a prețurilor la alimente.
În magazine, un litru de ulei, care costa, în urmă cu an, 5.80 de lei, se vinde acum cu peste 8 lei. Făina și zahărul sunt de asemenea în topul scumpirilor la raft.
Scumpirea în serie a produselor este influențată în mare măsură de importuri, mai exact cumpărăm din străinătate nu doar mai mult, dar și mai scump.
Fermierii avertizează că și alimentele din producția locală se vor scumpi la primăvară. Principala cauză sunt costurile tot mai mari de producție.
Ministerul Agriculturii încearcă să găsească soluții, cum ar fi subvenţionarea diferenţei de cost cu energia electrică, cu gazul natural şi motorina, inclusiv transportul produselor alimentare. Specialiștii nu exclud ca scumpirile la nivel internațional să provoace o criză alimentară. Acest lucru se va manifesta în special prin prețuri tot mai mari și mai puțin prin lipsa produselor.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Importanța colectării și reciclării pentru mediul înconjurător – MozaiQub

Colectarea este un proces important în susținerea unui mod de viață mai responsabil față de mediul înconjurător.
Emisiuni

Importanța păstrării tradițiilor – MozaiQub

Aproape sau la distanță, în timpuri mai liniștite sau marcate de incertitudine, sărbătorile ne aduc mereu mai aproape de familie, de credință, de chemarea de ...

Cum și pentru cine se face turism?

Cum și pentru cine se face turism?
Actualitate

Programul special de sărbători, la QubTV!

Urmărește programul special de sărbători, la QubTV!

Alte
știri