Abonamentele 5G în creștere

Dată

Numărul abonamentelor 5G care includ şi un dispozitiv compatibil cu această tehnologie a crescut cu 70 de milioane, în primul trimestru al anului 2021. Se estimează că acesta va ajunge la 580 milioane până la sfârşitul anului 2021. Ritmul de adopţie variază foarte mult în funcţie de regiune. De exemplu, Europa are un start mai lent şi rămâne cu mult în spatele pieţelor din China, SUA, Coreea, Japonia, Arabia Saudită, Kuweit ori Emiratele Arabe Unite. Se anticipează că tehnologia 5G va depăşi pragul de un miliard de abonamente cu doi ani mai repede decât tehnologia 4G la momentul ei. Peste 300 modele de smartphone-uri 5G au fost deja anunţate sau lansate comercial. Mai mult, smartphone-urile, care în prezent realizează 95% din acest trafic, consumă mai multe date ca niciodată. La nivel global, utilizarea per smartphone depăşeşte, în medie, 10 GB/lună şi se estimează că va ajunge la 35 GB/lună până la sfârşitul anului 2026. Pandemia de Covid-19 accelerează digitalizarea, creşte importanţa şi necesitatea unei conectivităţi mobile şi de mare viteză.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru