Știri Qub – Ce nu vor mai contine produsele de patiserie?

Dată

De astăzi, producătorii dar şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri sunt obligaţi să reducă acizii graşi din alimente. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi pe care le putem găsi în patiserie şi panificaţie, margarină, chipsuri sau carne prăjită. Ele cresc riscul de atac cerebral, infarct sau diabet. Legea stabileşte că într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi trans la suta de grame de produs, iar cine nu respectă, primeşte o amendă de până la 30.000 de lei. Se estimează că reducerea grăsimilor trans în alimente ar duce la salvarea a 2.000 persoane, doar în România. Alexandru Ciric, directorul Institutului pentru Cercetări Alimentare spune că pericolul de deces prin boli cardiovasculare la nivel European se situează între 20 şi 32 la sută. Legea nu prevede însă nimic despre etichetarea produselor, aşa cum se întâmplă în alte state europene care au adoptat aceste reguli de mulţi ani. Producătorii din România nu sunt obligaţi să scrie cantitatea de acizi graşi trans pe etichete, ci doar pe cea de acizi graşi saturaţi. Unii au anunţat însă că vor face acest lucru chiar dacă nu este impus de lege.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 21 ianuarie 2022

Dintre titlurile zilei: Recenzii înșelătoare pe internet, Scenarii de desfăşurare a activităţii în şcoli, Bugetul Timișului pentru 2022.

Evenimente

Târgul Apicol din Ghiroda

Primăria Ghiroda organizează cea de-a XI-a ediție a Târgului Apicol în data de 12-13 martie.

Vox

Ziua în care apreciem îmbrățișările💑 , veverițele🐿și pantalonii de trening😎 – VoxQub

Indiferent de ce alegi să faci în această zi, ia-ți la tine un baton granola, poartă o pereche de pantaloni de trening sau fii măcar copil pentru câteva momente și joacă-te.

Politică & Administrație

Antreprenorii, în dialog cu Guvernul

Perioada dificilă pe care o parcurgem, pune la grea încercare viața tuturor românilor, cu o presiune imensă în zona de antreprenoriat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru