Știri Qub – Ce nu vor mai contine produsele de patiserie?

Dată

De astăzi, producătorii dar şi proprietarii de restaurante şi fast food-uri sunt obligaţi să reducă acizii graşi din alimente. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi pe care le putem găsi în patiserie şi panificaţie, margarină, chipsuri sau carne prăjită. Ele cresc riscul de atac cerebral, infarct sau diabet. Legea stabileşte că într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi trans la suta de grame de produs, iar cine nu respectă, primeşte o amendă de până la 30.000 de lei. Se estimează că reducerea grăsimilor trans în alimente ar duce la salvarea a 2.000 persoane, doar în România. Alexandru Ciric, directorul Institutului pentru Cercetări Alimentare spune că pericolul de deces prin boli cardiovasculare la nivel European se situează între 20 şi 32 la sută. Legea nu prevede însă nimic despre etichetarea produselor, aşa cum se întâmplă în alte state europene care au adoptat aceste reguli de mulţi ani. Producătorii din România nu sunt obligaţi să scrie cantitatea de acizi graşi trans pe etichete, ci doar pe cea de acizi graşi saturaţi. Unii au anunţat însă că vor face acest lucru chiar dacă nu este impus de lege.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

Timișoara Capitala Ultramaratonului S24H – QubArena

Ce ne împiedică să încurajăm performanța în sport?
Emisiuni

S24H Timișoara te provoacă să îți depășești limitele – MozaicQub

S24H este o competiție de anduranță care pune în mișcare nu doar corpul, ci și mintea. Gândită pentru cei care vor să se cunoască mai ...
Actualitate

Restaurarea operelor lui Brâncuși bate pasul pe loc – VoxQub

Operele lui Brâncuși de la Târgu Jiu au nevoie urgentă de reparații, dar nimeni nu se înghesuie să se apuce de treabă.
Actualitate

Subvenția de pășunat, mai ușor de obținut – VoxQub

Crescătorii de bovine care solicită sprijinul de 100 de euro pe animal pentru pășunat nu vor mai fi obligați să depună certificatul constatator de la ...

Alte
știri