Știri Qub – Altă casă pentru animale

Dată

La Grădina Zoologică din Timișoara a început mutarea animalelor până la refacerea parcului la standarde europene. Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă la sfârșitul anului trecut, după un anunț al primarului Dominic Fritz, care a spus că în spațiul de la Pădurea Verde nu s-au mai făcut investiții de ani buni și că îngrijirea animalelor nu este la standarde europene. Animalele vor fi mutate temporar sau definitiv în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere, iar pentru cele ce nu pot fi mutate, se va asigura hrană și îngrijire. Acestea ajung în custodie pe o perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești. A fost stabilit și că urșii vor fi primiți de un sanctuar din Ungaria, dar pentru ca ei să plece este nevoie de o hotărâre de consiliu local. Animalele de la Zoo Timișoara vor ajunge și în Pitești. În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara – Povești cu cântec

Cea de-a opta ediție a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara a avut parte de un program divers, care s-a întins pe o perioadă a cinci zile. Gala de deschidere a evenimentului organizat de Asociația Bastion-Varbastya a avut loc la Teatrul Național și a cuprins pe lângă discursurile de bun venit și spectacolul „Poruncile”.

Actualitate

Constantin Brâncuși , prezent și prin Teatru și Carte la TimCultura 2023 – VOX

Ediția a IV-a a SUNLIGHT THEATRE, festival de teatru și artele spectacolului, care a început în luna martie și se va termina în luna noiembrie, aduce un eveniment prezent prin teatru și carte despre Constantin Brâncuși, la Timișoara

Actualitate

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală – VOX

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță

Actualitate

Cea mai mare expoziție Constantin Brâncuși din ultimii 50 de ani în România, în premieră, la Timișoara – MozaiQub

Cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși în ultima jumătate de secol, în România, se deschide publicului la Timișoara sâmbătă, 30 septembrie.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru