Ce facem de ziua de naștere? – VoxQub

Dată

Ziua de naștere, ca multe alte sărbători, are propriile sale tradiții. Nu se stie cu exactitate care este originea sărbătoririi acestei zile sau a tortului care se face cu această ocazie. Se știe, însă, că din Egiptul Antic vine prima mențiune a sărbătoririi zilei de naștere a unui faraon, în jurul anului 3.000, înainte de Hristos. Cei care au adaugat lumânările sunt grecii. Ei ofereau prăjituri în forma Lunii lui Artemis, în semn de prețuire pentru această zeiță. Pentru a reda strălucirea Lunii și frumusețea ei, grecii aprindeau lumânări pe care le puneau pe prăjituri, pentru a obține un efect strălucitor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru