Probleme cu cărbunele de la Colterm

Dată

Cărbunele folosit de compania Colterm nu poate să fie ars fără gaz. Întrucât cei de la E.On nu au siguranța că își vor primi banii de la compania de termoficare, au decis să nu mai furnizeze gaz.
Garnitura cu combustibil, despre care Primarul Dominic Fritz a anunțat că a ajuns deja la Timișoara, acoperă necesarul doar pentru o zi. Edilul a precizat că o altă garnitură este pe drum.
Colterm negociază cu doi furnizori de cărbune, care au început deja să-l livreze către Timișoara și continuă discuțiile cu Guvernul pentru eliberarea cărbunelui din rezerva statului.
Dacă nu se vor găsi soluții până luni, 25 octombrie, aproximativ 50.000 de locuințe, spitale, școli și instituții vor rămâne fără căldură și apă caldă.
În cursul nopții de miercuri spre joi, a sosit cea de a doua garnitură de tren plină cu cărbune pentru compania Colterm.
Cantitatea pe care o deține acum societatea de termoficare, ar fi suficientă pentru a asigura încălzirea orașului timp de câteva zile. În acest moment ar exista contracte care să asigure funcționarea pe cărbune pentru o durată de două luni de iarnă.
Decizia de a trece funcționarea pe cărbune a fost luată de conducerea primăriei, datorită prețurilor majorate ale gazului și perspectiva de a rămâne fără această variantă de combustibil. Deoarece cărbunele nu arde fără gaz, găsirea unei soluții pentru a asigura un furnizor de gaze devine extrem de importantă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru