Probleme cu cărbunele de la Colterm

Dată

Cărbunele folosit de compania Colterm nu poate să fie ars fără gaz. Întrucât cei de la E.On nu au siguranța că își vor primi banii de la compania de termoficare, au decis să nu mai furnizeze gaz.
Garnitura cu combustibil, despre care Primarul Dominic Fritz a anunțat că a ajuns deja la Timișoara, acoperă necesarul doar pentru o zi. Edilul a precizat că o altă garnitură este pe drum.
Colterm negociază cu doi furnizori de cărbune, care au început deja să-l livreze către Timișoara și continuă discuțiile cu Guvernul pentru eliberarea cărbunelui din rezerva statului.
Dacă nu se vor găsi soluții până luni, 25 octombrie, aproximativ 50.000 de locuințe, spitale, școli și instituții vor rămâne fără căldură și apă caldă.
În cursul nopții de miercuri spre joi, a sosit cea de a doua garnitură de tren plină cu cărbune pentru compania Colterm.
Cantitatea pe care o deține acum societatea de termoficare, ar fi suficientă pentru a asigura încălzirea orașului timp de câteva zile. În acest moment ar exista contracte care să asigure funcționarea pe cărbune pentru o durată de două luni de iarnă.
Decizia de a trece funcționarea pe cărbune a fost luată de conducerea primăriei, datorită prețurilor majorate ale gazului și perspectiva de a rămâne fără această variantă de combustibil. Deoarece cărbunele nu arde fără gaz, găsirea unei soluții pentru a asigura un furnizor de gaze devine extrem de importantă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru