Plasticul, din nou în atenţia Primăriei

Dată

Proiectul de hotărâre care interzice folosirea paharelor, paielor și tacâmurilor din plastic la acțiunile organizate sau avizate de Primăria Timișoara, revine pe ordinea de zi în viitoarea şedinţă a Consilului Local.
Un proiect de hotărâre pe această temă a apărut în luna iulie și prevedea că, începând cu 1 decembrie 2021, produsele din plastic de unică folosinţă să nu mai fie utilizate în cadrul evenimentelor. Propunerea ajunsese pe mesele consilierilor locali la sfârșitul lunii septembrie, unde a fost discutat, însă nu s-a ajuns la nicio concluzie şi implicit, a fost picat la vot.
Se doreşte, aşadar, folosirea produselor reutilizabile şi biodegradabile, în locul celor de plastic, dar şi introducere obligativităţii organizatorilor de evenimente de a informa referitor la cantitatea şi materialul din care acestea au fost confecţionate. Verificările ar urma să fie făcute de către Poliţia Locală.
În acelaşi timp, conform Directivei SUP, statele membre trebuie să se asigure că anumite produse din plastic de unică folosință nu mai sunt introduse pe piața Uniunii Europene. Directiva se referă la produse pentru care există alternative, cum ar fi tacâmurile, farfuriile, paiele și unele produse din polistiren expandat, adică recipiente pentru alimente și băuturi și toate produsele din plastic oxo-degradabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru