Plasticul, din nou în atenţia Primăriei

Dată

Proiectul de hotărâre care interzice folosirea paharelor, paielor și tacâmurilor din plastic la acțiunile organizate sau avizate de Primăria Timișoara, revine pe ordinea de zi în viitoarea şedinţă a Consilului Local.
Un proiect de hotărâre pe această temă a apărut în luna iulie și prevedea că, începând cu 1 decembrie 2021, produsele din plastic de unică folosinţă să nu mai fie utilizate în cadrul evenimentelor. Propunerea ajunsese pe mesele consilierilor locali la sfârșitul lunii septembrie, unde a fost discutat, însă nu s-a ajuns la nicio concluzie şi implicit, a fost picat la vot.
Se doreşte, aşadar, folosirea produselor reutilizabile şi biodegradabile, în locul celor de plastic, dar şi introducere obligativităţii organizatorilor de evenimente de a informa referitor la cantitatea şi materialul din care acestea au fost confecţionate. Verificările ar urma să fie făcute de către Poliţia Locală.
În acelaşi timp, conform Directivei SUP, statele membre trebuie să se asigure că anumite produse din plastic de unică folosință nu mai sunt introduse pe piața Uniunii Europene. Directiva se referă la produse pentru care există alternative, cum ar fi tacâmurile, farfuriile, paiele și unele produse din polistiren expandat, adică recipiente pentru alimente și băuturi și toate produsele din plastic oxo-degradabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru