Plasticul, din nou în atenţia Primăriei

Dată

Proiectul de hotărâre care interzice folosirea paharelor, paielor și tacâmurilor din plastic la acțiunile organizate sau avizate de Primăria Timișoara, revine pe ordinea de zi în viitoarea şedinţă a Consilului Local.
Un proiect de hotărâre pe această temă a apărut în luna iulie și prevedea că, începând cu 1 decembrie 2021, produsele din plastic de unică folosinţă să nu mai fie utilizate în cadrul evenimentelor. Propunerea ajunsese pe mesele consilierilor locali la sfârșitul lunii septembrie, unde a fost discutat, însă nu s-a ajuns la nicio concluzie şi implicit, a fost picat la vot.
Se doreşte, aşadar, folosirea produselor reutilizabile şi biodegradabile, în locul celor de plastic, dar şi introducere obligativităţii organizatorilor de evenimente de a informa referitor la cantitatea şi materialul din care acestea au fost confecţionate. Verificările ar urma să fie făcute de către Poliţia Locală.
În acelaşi timp, conform Directivei SUP, statele membre trebuie să se asigure că anumite produse din plastic de unică folosință nu mai sunt introduse pe piața Uniunii Europene. Directiva se referă la produse pentru care există alternative, cum ar fi tacâmurile, farfuriile, paiele și unele produse din polistiren expandat, adică recipiente pentru alimente și băuturi și toate produsele din plastic oxo-degradabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru