În municipiul Timişoara, precum şi în localităţile Giroc, Parța, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român se va aplica carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, asta după ce rata de infectare a depăşit pragul de 7,5 la mia de locuitori.
Astfel, persoanelor nevaccinate le este interzisă circulaţia fără declaraţie pe proprie răspundere, în intervalul 20:00-05:00, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar cafenelele, restaurantele şi sălile de sport, precum şi cele de cinematograf, rămân închise. Evenimentele, atât cele private, cât şi cele cultural-artistice sunt interzise, iar masca rămâne obligatorie în proximitatea şcolilor şi a spaţiilor publice aglomerate, precum pieţele sau unităţile spitaliceşti.
Totodată, în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a decis şi intrarea în vigoare a carantinei de noapte în weekend pentru localităţile Becicherecu Mic, Coșteiu și Giulvăz, unde rata de infectare a trecut de 6 la mie.
În timp ce, în mai multe sate din judeţ precum Foeni, Jebel, Ciacova, Topolovățu Mare, şi Sânnicolau Mare, se vor lua măsuri legate de limitarea numărului de participanţi la evenimente private, la spectacole sau la activităţile sportive, deoarece rata este de peste 3 la mie, dar mai mică de 6.
Măsurile vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine, 1 octombrie.

Dată
- 01.10.21
DISTRIBUIE
Mărturii despre Decembrie 1989 partea a II-a – QubArena
Adevărurile despre Decembrie 1989 spuse de revoluționarii autentici încep să iasă la lumină. Privim evenimentele din Decembrie 1989 și din perspectiva unor participanți la Revoluție …
Vara în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 – MozaiQub
Vara TM 2023 continuă cu un program cultural efervescent, cu o paletă diversă și complexă. De la incursiuni sonore la artă conceptuală, ateliere și instalații, concerte, ateliere de dans, tururi ghidate în expozițiile Art Encounters, Narațiuni Sonore, sculptură, momente muzicale extraordinare și colaborări orchestrale marca Romanian Chamber Orchestra, un festival de arte performative, lansări de carte, festivaluri de muzică barocă, jazz contemporan prin Festivalul JazzX și electro prin Flight Festival – District23 și Gala Premiilor UNITER 2023.
Medicina de familie – prima ”verigă” din lanțul de îngrijiri medicale – Rețeta Compensată
Reorientarea asistenței medicale spre medicina omului sănătos a dat o nouă dimensiune specialității MEDICINA DE FAMILIE și, în acelasi timp, a condus la redescoperirea rolului esențial al medicului de familie. Calităţile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenţa pur profesională, valoare a oricărei specialităţi medicale): de a explica limpede pacienţilor lucruri legate de sănătatea lor, de a-i informa în privinţa tuturor opţiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul şi tratamentul; de a putea fi uşor de găsit şi de abordat de către pacienţii săi; de a avea relaţii şi legături în lumea medicală şi de a avea noţiuni de legislaţie medicală
De aceea astăzi este la fel de importantă o bună alegere a medicului tău de familie, pe cât este alegerea unui medic specialist în condiții de boală. Pentru că odată ales, medicul de familie devine mentorul și strategul sănătății tale. Pe larg despre medicina de familie în emisiunea Rețeta Compensată.
Gala Premiilor UNITER pe scena Teatrul Național din Timișoara – MozaiQub
Cea de-a 31-a ediție a Galei UNITER are loc anul acesta la Timișoara, în 12 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”.
Este un eveniment de anvergură, un spectacol dinamic plin de eleganță și rafinament, cu un concept realizat de regizorul și coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoș Buhagiar.
Până în 12 iunie rulează o campanie de promovare și susținere a artiștilor nominalizați.
Alte
știri
Abonează-te la newsletter-ul nostru
contact
- Strada 1 Decembrie nr.36, Timișoara
- +40 723 275 354
- qubtvt@qubtv.ro
- contact@qubtv.ro