Noi măsuri pentru localităţile din Timiş

Dată

În municipiul Timişoara, precum şi în localităţile Giroc, Parța, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român se va aplica carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, asta după ce rata de infectare a depăşit pragul de 7,5 la mia de locuitori.
Astfel, persoanelor nevaccinate le este interzisă circulaţia fără declaraţie pe proprie răspundere, în intervalul 20:00-05:00, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar cafenelele, restaurantele şi sălile de sport, precum şi cele de cinematograf, rămân închise. Evenimentele, atât cele private, cât şi cele cultural-artistice sunt interzise, iar masca rămâne obligatorie în proximitatea şcolilor şi a spaţiilor publice aglomerate, precum pieţele sau unităţile spitaliceşti.
Totodată, în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a decis şi intrarea în vigoare a carantinei de noapte în weekend pentru localităţile Becicherecu Mic, Coșteiu și Giulvăz, unde rata de infectare a trecut de 6 la mie.
În timp ce, în mai multe sate din judeţ precum Foeni, Jebel, Ciacova, Topolovățu Mare, şi Sânnicolau Mare, se vor lua măsuri legate de limitarea numărului de participanţi la evenimente private, la spectacole sau la activităţile sportive, deoarece rata este de peste 3 la mie, dar mai mică de 6.
Măsurile vor intra în vigoare începând cu ziua de mâine, 1 octombrie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 15 octombrie 2021

Titlurile zilei: Nevoie de sânge la Timișoara, Noul regulament al locurilor de parcare, Vaccinarea antigripală, întârzie să înceapă, Certificatul verde devine obligatoriu în Italia.

Politică & Administrație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Sănătate & Sport

Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni

Sănătate & Sport

Tot mai mulți români consumă droguri

Numărul românilor care consumă droguri continuă să crească, ajugand la apoximativ un milion.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru