1 din 5 români şi-au asigurat locuinţele

Dată

Deşi aproximativ 74% dintre români se declară interesaţi de asigurările de locuinţă şi de bunuri, doar 1 din 5 locuinţe are o asigurare. Pe de altă parte, aproximativ 83% dintre români ar fi de acord cu o eventuală introducere a poliţei de asigurare obligatorie. Principalele surse de informare cu privire la asigurările pentru locuinţe rămân televiziunea, internetul, companiile de asigurări, prietenii, familia, posturile radio şi presa scrisă.
De subliniat este faptul că poliţa de asigurare obligatorie asigură 3 riscuri și anume cutremur, inundaţii şi alunecări de teren până la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei, indiferent dacă valoarea construcţiei este mai mare. Per de altă parte, o asigurare facultativă acoperă riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei. Mai mult, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice ori electronice, dar și răspunderea față de vecini, de exemplu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru