1 din 5 români şi-au asigurat locuinţele

Dată

Deşi aproximativ 74% dintre români se declară interesaţi de asigurările de locuinţă şi de bunuri, doar 1 din 5 locuinţe are o asigurare. Pe de altă parte, aproximativ 83% dintre români ar fi de acord cu o eventuală introducere a poliţei de asigurare obligatorie. Principalele surse de informare cu privire la asigurările pentru locuinţe rămân televiziunea, internetul, companiile de asigurări, prietenii, familia, posturile radio şi presa scrisă.
De subliniat este faptul că poliţa de asigurare obligatorie asigură 3 riscuri și anume cutremur, inundaţii şi alunecări de teren până la limita de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, în funcţie de tipul construcţiei, indiferent dacă valoarea construcţiei este mai mare. Per de altă parte, o asigurare facultativă acoperă riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei. Mai mult, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice ori electronice, dar și răspunderea față de vecini, de exemplu.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru